РУХОВА АКТИВНІСТЬ У ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ. - Лимаренко, Наталія (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
За останні роки спостерігається тенденція до зниження показників здоров’я дітей та учнівської молоді, обумовлених невідповідністю їх рухової активності потребам організму. В умовах малорухомого сьогодення основною метою педагога є забезпечення збереження здоров’я учнів за період навчання в навчальних закладах, формування в них необхідних знань, умінь і навичок здорового способу життя, використання здобутих знань у повсякденному житті. Одним із основних принципів, яким повинен керуватися педагог, має стати «Не нашкодь»! У статті автор розповідає, як створити належні умови для організації оптимального рухового режиму в навчальних закладах та сподівається, що спільними зусиллями педагогів, батьків, державних і громадянських інституцій можна досягти найкращого результату.