ВПЛИВ ПРОФЕСІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ НА УСПІШНІСТЬ РОБОТИ СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА - Сайко, Наталія (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2019)
У статті автор аналізує поняття «професійний потенціал», як індивідуальні можливості особистості до професійної діяльності та доводить його вплив на успішність професійної діяльності соціального педагога, враховуючи специфіку соціально-педагогічної роботи. Автор акцентує увагу на біологічних і соціальних факторах, що позитивно впливають на формування професійного потенціалу соціального педагога та надає рекомендації щодо удосконалення професійних можливостей.