СВЯТО РІДНОГО СЕЛА НА ІВАНА КУПАЛА - Виговська, Ольга (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2019)
ІСТОРИЧНА ДОВІДКА про село Радовель – звичайне українське село, мальовничий куточок Полісся. Своєю історією воно сягає у глибінь віків. Конкретної дати його заснування і походження в архівних документах нема. Існують лише усні перекази, які передаються з покоління в покоління. Перша згадка про Радовель датується 1496 роком в Люблінському архіві Польщі. У 1996 році жителі села відзначили 500 років з дати його створення. На даний час за переписом 2017 року тут проживає 1418 чол.