КРУГЛИЙ СТІЛ НАПН УКРАЇНИ: «ЗДОРОВ’ЯФОРМУВАЛЬНА СИСТЕМА ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ УЧНІВ ТА СТУДЕНТІВ: ВІД КОНСЕРВАТИЗМУ ДО ІННОВАЦІЙ?» - Виговська, Ольга (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2020)
Круглий стіл відбувся за ініціативи Національної академії педагогічних наук України у приміщенні її Президії 13 березня 2018 р. Організатор заходу – Відділення вищої освіти НАПН України (академік-секретар Петро САУХ). Метою заходу стало обговорення стану здоров’я дітей та молоді, сучасних проблем фізичного виховання учнів та студентів, наукових засад та шляхів модернізації у закладах освіти системи фізичного виховання, яке має бути органічно поєднано з іншими компонентами здорового способу життя. У засіданні взяли участь народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади у сферах освіти і науки, молоді та спорту, охорони здоров’я, вчені наукових установ та науково-педагогічні працівники Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України, представники університетів та академій, закладів загальної середньої та професійної освіти, педагогічні працівники, представники громадськості та засобів масової інформації.