ПРО ЩО ГОВОРЯТЬ ТА ДУМАЮТЬ ДІТИ - Чинок, Олена (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2019)
Сучасний світ переживає докорінну зміну підходів до освіти та соціокультурної політики в цілому. Це зумовлено переорієнтацією самого суспільного розвитку на розвиток людини, її особистісних і культурних якостей. Саме для 21 століття є характерним зростання розуміння того, що тільки людина є одночасно початком і кінцевою метою будь-якого соціального розвитку. Ці зміни в суспільній свідомості, у ставленні суспільства до освітньої сфери викликали появу нової парадигми освіти.