ЛЮДИНА ХХІ СТОЛІТТЯ: СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ, ОСВІТНЬО-ГУМАНІСТИЧНЙ, ПОЛІТОЛОГІЧНИЙ ВИМІРИ - Некряч, Анастасія (Всеукраїнський науково-практичний журнал «Директор школи, ліцею, гімназії», 2019)
Ми живемо в складному і турбулентному світі. Глобалізація, вселивши багато надій, принесла людству безліч розчарувань, викликів і загроз. Конкуренція, протистояння, суперництво,конфронтація, конфлікти, тероризм, природні, економічні, соціальні катаклізми і катастрофи, безпрецедентна міграція, масові виступи людей на захист своїх прав і свобод – це не картини із голлівудських фільмів, а реалії сьогодення.